معرفی

وکیل ثبتی

وکیل ثبتی شخصی است که به آیین‌نامه‌ها و قوانین ثبتی و حقوقی کشور اِشراف کامل دارد. شما می‌توانید با مراجعه به دفتر اسناد رسمی،‌ این وکیل را برای انجام امور ثبتی خود انتخاب کنید. راه دیگر این است که به یک وکیل دادگستری که دارای پروانه وکالت است، صرفاً در زمینه انجام امور ثبتی در دفاتر اسناد رسمی، وکالت دهید.

آشنایی با

وکیل ثبتی

دعاوی ثبتی به دعاوی گفته می‌شود که در جریان ثبت املاک و اسناد و اجرای اسناد لازم‌الاجرا موضوعیت پیدا می‌کند و به دعاوی مانند ثبت املاک، ثبت اسناد، اعتراض به ثبت املاک، اعتراض به تحدید حدود، اعتراض به حقوق ارتفاقی، اعتراض به رأی هیئت حل اختلاف، تعیین تکلیف اراضی و ساختمان‌های فاقد سند رسمی و… اطلاق می‌شود. در واقع امور ثبتی دایره بزرگی از خدمات و امور قانونی را شامل می‌شود که تحت نظارت و مدیریت سازمانی به اسم سازمان ثبت اسناد و املاک است.

سازمان ثبت اسناد وابسته به قوه قضاییه است و دفاتر اسناد رسمی و دفاتر رسمی ازدواج و طلاق نیز زیرمجموعه سازمان ثبت اسناد و املاک کشور هستند، یعنی امور ثبتی قابل‌انجام در این مراکز نیز جزو لیست امور ثبتی هستند.

آشنایی با

انواع دعاوی ثبتی

دعاوی ثبت املاک

دعاوی پیش‌آمده در جریان ثبت املاک و قبل از ثبت ملک در دفتر املاک و حل‌و‌فصل آن، در صلاحیت محاکم عمومی است، از جمله اعتراض به ثبت ملک، دعاوی ابطال سند رسمی، الزام به تفکیک، اعتراض به اصل درخواست ثبت ملک و...

دعاوی ثبت اسناد

آن دسته از دعاوی که بعد از ثبت ملک در دفتر املاک و صدور سند مالکیت حادث می‌گردد، مانند: اعتراض به ثبت سند، اصلاح شناسنامه، تغییر نام، حذف نام همسر سابق از شناسنامه، تغییر سن، افراز ملک و...

دعاوی اجرای اسناد رسمی لازم‌الاجرا

این دعاوی مربوط به اجرای اسناد لازم‌الاجرا شامل دعاوی اجرای ثبت، توقیف عملیات اجرایی و یا ابطال آن و ابطال اجراییه ثبتی هستند.

معرفی

خدمات حقوقی ثمین دادبان حامی

دپارتمان‌های تخصصی مؤسسه حقوقی ثمین دادبان حامی

مؤسسه حقوقی ثمین دادبان حامی در ارومیه با بهره‌مندی از وکلای مجرب و کارشناسان رسمی دادگستری تحت دپارتمان‌های تخصصی این امکان را فراهم آورده تا پس از بررسی دقیق و مشاوره درباره مشکل حقوقی شما، وکیل متخصص در حوزه مشکل شما را در اختیارتان بگذارد.

موسسه حقوقی

ثمین دادبان حامی

وکیل ثبتی در ارومیه

وکیل خصوصی وکیل خانواده، عنوان طرح دادبان، یکی از سه طرح اصلی موسسه حقوقی ثمین دادبان حامی است. موسسه حقوقی ثمین دادبان حامی با تشکیل کمیته‌های تخصصی و بهره‌مندی از تجربه وکلای زبده و کارشناسان رسمی دادگستری و اساتید حقوق، متناسب با موضوع پرونده‌ها، به دنبال اثربخشی خدمات حقوقی و مشاوره‌ای است که با حمایت همه‌جانبه در راستای احقاق حق افراد گام بردارد.

شما در کدام شهر هستید؟

از هرکجای ایران که نیاز به وکیل داشته باشید، موسسه حقوقی ثمین دادبان حامی در خدمت شماست. این موسسه با هدف ایجاد تحول نوین در پشتیبانی حقوقی و در نهایت شفافیت، صداقت و پیگیری مداوم، این امکان را فراهم آورده تا موکلین به‌صورت ۲۴ ساعته از اقدامات انجام شده و اوراق پرونده مطلع گردند. این موسسه برای اولین بار در ارومیه خدمات خود را در بستر وب ارائه می‌دهد و با ایجاد شبکه مدرن و بهره‌مندی از اتوماسیون حرفه‌ای، دسترسی کامل به اسناد پرونده برای موکلین فراهم بوده و امکان پشتیبانی و مشاوره حقوقی بدون نیاز به حضور وکیل در جلسات دادگاه‌ها امکان‌پذیر است.

چگونگی

پیگیری دعاوی ثبتی

رسیدگی به شکایات و دعاوی که در امور ثبتی ایجاد شده است در حیطه وظایف محاکم دادگستری است؛ بنابراین افرادی که قصد اعتراض و یا شکایت در این زمینه را دارند باید به دادگاه مراجعه کرده و شکایت خود را تقدیم دادگاه کنند. وکیل ثبت ‌اسناد در این مسیر در کنار فرد شاکی خواهد بود و برای ارائه شکایت او را راهنمایی می‌کند.

بخشی از دعاوی ثبتی نیز در هیئت نظارت و شورای ‌عالی مورد بررسی قرار می‌گیرند. یک هیئت نظارت در هر دادگاهی وجود دارد که وظیفه رسیدگی و اصلاح مشکلات ایجاد شده در امور ثبت را بر عهده دارد. شورای ‌عالی نیز در جهت برطرف‌کردن اشتباه به‌وجود‌آمده و همچنین تشخیص صحت دعوی ارائه‌شده فعالیت می‌کند. 

درباره این‌که

وکیل ثبتی در چه اموری تخصص دارد؟

به ثبت رساندن اموال غیرمنقول

دعاوی ثبت اسناد

ابطال سند

ثبت عرصه و اعیان ملک موردنظر موکل

دعاوی ثبت املاک

اعتراض به عملیات ثبتی

دعاوی مربوط به اجرای اسناد لازم‌الاجرا

اعتراض به افراز مال موکل

اعتراض به تحدید حدود

تفاوت

دعاوی ثبتی و ملکی

بسیاری از اشخاص فکر می‌کنند دعاوی ثبتی با ملکی یکی هستند و گاهی آن‌ها را یکسان می‌پندارند اما در حقیقت این دو موضوع با یکدیگر فرق دارند.

دعاوی ملکی مرتبط به خود ملک است در حالی که دعاوی ثبتی مرتبط با عملیات ثبت سند است.

این موارد از جمله اشتباهات و ریزه‌کاری‌های ضابطه ثبت است که بررسی آن نیازمند یک وکیل مجرب دعاوی ثبتی است.

همه چیز درباره

تفاوت سند رسمی و غیررسمی

سند رسمی به ‌نوعی از اسناد گفته می‌شود که در دفاتر رسمی ثبت‌اسناد و املاک کشور به ثبت قانونی رسیده و لازم‌الاجرا هستند. از جمله اسناد رسمی می‌توان به سند ازدواج، سند املاک و… اشاره کرد. ابطال این نوع اسناد امکان‌پذیر نیست، مگر اینکه استثنائات و یا اشتباهاتی سهواً در زمینه ثبت آن‌ها رخ‌داده باشد.

اسناد رسمی در دادگاه‌ها بسیار مورد قبول و استناد هستند. اگر فردی برای اثبات جرمی یک سند رسمی به دادگاه ارائه دهد امکان ابطال آن بسیار بعید است و با استفاده از آن به‌سادگی می‌تواند طرف دعوی را متهم کند و دادگاه را ببرد؛ بنابراین یکی از سرنخ‌هایی که وکلا در دادگاه‌ها به دنبال آن هستند اسناد رسمی و به‌ثبت‌رسیده است تا اسناد و مدارک غیررسمی.

اسناد عادی یا غیررسمی آن دسته اسنادی هستند که وجه قانونی ندارند و در هیچ دفتر ثبت قانونی به ثبت نرسیده‌اند. مثلاً ممکن است دو نفر بین خود یک توافق‌نامه امضا کنند یا در زمینه تقسیم ملک یا اموال به شکلی غیررسمی یک دست‌نوشته بنویسند. نکته مهم درباره این نوع اسناد آن است که در دادگاه دو طرفی که این نوع اسناد را امضا کرده‌اند نمی‌توانند به استناد به آن سند چیزی را اثبات کنند.

اگرچه اسناد غیررسمی نیز در دادگاه‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرند اما نمی‌توانند به اندازه یک مدرک و سند رسمی مورد پذیرش دادگاه قرار بگیرند. حتی اگر فردی با تلاش و سایر مدارک و اسناد بتواند به نفع خود دادگاه را پیش ببرد، پیدا شدن یک سند رسمی که خلاف آن را ثابت کند می‌تواند نتیجه دادگاه را تغییر دهد.

ثبت املاک و اسناد یکی از مهم‌ترین امور جاری در کشور است. سالانه میلیون‌ها سند مختلف در دفاتر رسمی کشور به ثبت می‌رسد. بدیهی است که با این حجم بالای اسناد ثبتی، مشکلات و چالش‌هایی برای افراد به وجود بیاید. از دعاوی حقوقی بسیار پیچیده، تا چالش‌ها و حتی سؤالات مختلف حقوقی مرتبط با ثبت.

وکیل ثبتی در چنین مواردی در دادگاه‌ها و همچنین در دفاتر ثبتی حاضر می‌شود و به موکل خود در زمینه این مسائل کمک کرده و وی را راهنمایی می‌کند

سوالات متداول

شاید مشکل حقوقی شما هم باشد!

آیا قولنامه ثبتی دارای ارزش قانونی است یا خیر؟

خیر. قراردادهایی که در دفاتر ثبت‌اسناد و املاک تنظیم شده باشند همگی دارای وجاهت قانونی و لازم‌الاجرا هستند؛ اما چیزی با نام قولنامه ثبتی وجود ندارد.

سند معارض در امور ثبتی چیست؟

اگر برای یک ملک مشخص با حد و حدود تعریف شده دو سند رسمی با نام‌ها و تاریخ متفاوت صادر شده باشد، در امور ثبتی سند به آن معارض می‌گویند.

ابطال و اصلاح سند مالکیت بدون حکم دادگاه امکان‌پذیر است؟

اگر شرایطی که در قانون ثبت مطرح شده‌اند را دارید، می‌توانید جهت ابطال یا اصلاح بدون حکم دادگاه، تقاضا دهید.

اگر اسناد طی حادثه مانند آتش‌سوزی از بین بروند چه باید کرد؟

برای سند املاک می‌توان از طریق اداره ثبت محل وقوع ملک، برای صدور سند المثنی تقاضا داده و پیگیری کرد.

آیا صرف ارسال مدارک برای اداره ثبت اسناد برای به ثبت رساندن یک شرکت کافی است؟

خیر. باید پروسه کامل آن طی شود و در مواردی نیازمند حضور و امضای برخی اسناد است.