آشنایی با
وکیل ملکی
در بسیاری از فرهنگها، پس از خانواده، املاک و مستغلات مهمترین دارایی انسانها به شمار میرود و علاوه بر پشتوانه مالی، نقش سرمایه و تأمین آینده افراد را داراست. خرید و فروش مستغلات و اموال غیرمنقول اصول و قوانین خاص خود را داشته و عدم آگاهی از آنها در بسیاری از موارد موجب ایجاد خسارتهای غیرقابل جبران مادی و معنوی میشود. به همین دلیل، حجم گستردهای از پروندههای جاری در مراجع قضایی را پروندههای اموال غیرمنقول و املاک تشکیل میدهد و مراجعه به وکلای مجرب در دعاوی ملکی کیفری و حقوقی تبدیل به یک ضرورت میشود.
معرفی
وکیل ملکی
وکیل ملکی به وکیلی گفته میشود که در حوزه دعاوی ملکی تخصص دارد. دعاوی مختلفی در رابطه با تقسیم فوق مطرح میشود که تمام این دعاوی در حوزه کاری وکیل ملکی است.
وکیل ملکی وکیلی است که هرچند توانایی دفاع و اقامه دعوا در انواع دعاوی از قبیل خانواده، کیفری و… را دارد اما وارد چنین دعاوی نمیشود و تمام تمرکز خود را معطوف به امور ملکی میکند.
تنظیم سند رسمی، اخذ پایان کار، خلع ید، تقسیم و افراز املاک مشاع تا دعاوی کیفری مثل فروش مال غیر، جعل سند، تصرف عدوانی و… همه این موضوعات در دایره دعاوی ملکی و حوزه کاری یک وکیل ملکی قرار میگیرند. وکلای متخصص در دعاوی ملکی باید با داشتن تجربهی کافی، تسلط به قوانین، آگاهی از قراردادها و معاملات ملکی، بتوانند از حقوق موکل خود در دادگاه دفاع کنند.
ویژگیهای
وکیل ملکی خوب
شم حقوقی در کنار دانش آکادمیک
وکیل ملکی علاوه بر داشتن دانش و علم حوزه کاری خود، باید دارای شم حقوقی بسیار قوی باشد. در حوزه وکالت، تحصیل و دانشگاهی و مدرک وکالت هرچند بسیار معتبر و رده بالا کافی نیست و وکالت به شم حقوقی و استعداد سخنوری هم بستگی دارد.
تجربه کافی و سابقه کار
داشتن تجربه کافی در کنار دانش و آگاهی لازم در پروندههای ملکی از دیگر ویژگیهای یک وکیل ملکی خوب است. حتی اگر وکیل از دانش بسیار بالایی برخوردار باشد، بدون تجربه کافی نمیتوان پروندههای ملکی را با موفقیت سپری کرد.
آشنایی کامل با قوانین حقوقی
به تمام پروندههای دعاوی ملکی بر اساس بندهای قوانین مدنی رسیدگی میشود. اگر وکیل به تمام قوانین اشراف کامل داشته و دانش حقوقی بالایی داشته باشد، بهراحتی میتواند پروندههای مختلف مانند مالیات بر ارث، الزام به تنظیم سند رسمی و... را به نفع موکل خود به پایان برساند.
مطالعه اطلاعات بهروز
با توجه به اینکه بندهای حقوقی قوانین هرچند وقت یکبار ممکن است دچار تغییر و تحول شود، یک وکیل ملکی باید همواره از طریق مطالعه مقالات و منابع مربوط به قوانین و مسائل ملکی، اطلاعات و دانش خود را بهروزرسانی کند.
معرفی
خدمات حقوقی ثمین دادبان حامی
مشاوره حقوقی
مؤسسه حقوقی ثمین دادبان حامی
مؤسسه حقوقی ثمین دادبان حامی در ارومیه با بهرهمندی از وکلای مجرب و کارشناسان رسمی دادگستری تحت دپارتمانهای تخصصی این امکان را فراهم آورده تا پس از بررسی دقیق و مشاوره درباره مشکل حقوقی شما، وکیل متخصص در حوزه مشکل شما را در اختیارتان بگذارد.
موسسه حقوقی
ثمین دادبان حامی
وکیل ملکی در ارومیه
وکیل خصوصی وکیل خانواده، عنوان طرح دادبان، یکی از سه طرح اصلی موسسه حقوقی ثمین دادبان حامی است. موسسه حقوقی ثمین دادبان حامی با تشکیل کمیتههای تخصصی و بهرهمندی از تجربه وکلای زبده و کارشناسان رسمی دادگستری و اساتید حقوق، متناسب با موضوع پروندهها، به دنبال اثربخشی خدمات حقوقی و مشاورهای است که با حمایت همهجانبه در راستای احقاق حق افراد گام بردارد.
شما در کدام شهر هستید؟
از هرکجای ایران که نیاز به وکیل داشته باشید، موسسه حقوقی ثمین دادبان حامی در خدمت شماست. این موسسه با هدف ایجاد تحول نوین در پشتیبانی حقوقی و در نهایت شفافیت، صداقت و پیگیری مداوم، این امکان را فراهم آورده تا موکلین بهصورت ۲۴ ساعته از اقدامات انجام شده و اوراق پرونده مطلع گردند. این موسسه برای اولین بار در ارومیه خدمات خود را در بستر وب ارائه میدهد و با ایجاد شبکه مدرن و بهرهمندی از اتوماسیون حرفهای، دسترسی کامل به اسناد پرونده برای موکلین فراهم بوده و امکان پشتیبانی و مشاوره حقوقی بدون نیاز به حضور وکیل در جلسات دادگاهها امکانپذیر است.
معرفی
انواع دعاوی ملکی
دعاوی ملکی به دو دسته حقوقی و کیفری تقسیم میشوند و گاهی ترکیبی از این دو نوع هستند. نوع کیفری این پروندهها بیشتر شخصی بوده و فرد خاصی متهم به ارتکاب جرم میشود.
دعاوی ملکی حقوقی
دعوای تخلیه ید
دعوای خلع ید
دعوای الزام به اخذ تخلیه ید
تقسیم و افراز املاک مشاع
دعوای مزاحمت و ممانعت از حق
دعوای تصرف عدوانی
دریافت مجوز کار
دعوای بر سر مالکیت ملک
دعاوی ملکی کیفری
دعوای کیفری مزاحمت و ممانعت از حق
فروش مال غیر
جعل سند ملک
تصرف عدوانی
خیانت در امانت ملکی
درباره اینکه
وکیل ملکی باید به چه قوانینی اشراف داشته باشد؟
دعاوی ملکی از جمله دعاوی است که نیازمند تسلط بر قوانین حقوقی، کیفری، ثبتی، مالیاتی، شهرداری و… است. همینطور لازم است که وکیل ملکی، بر قوانین و آراء صادره از دیوان عالی کشور و نظریات مشورتی اشراف کامل داشته و مهمتر از همه بر رویههای قضایی محاکم، آگاهی کامل داشته باشد. بهترین وکیل ملکی فردی است که با اشراف کامل بر این قوانین، در هر دعوایی به اقتضای مورد ارجاع شده، تشخیص دهد که از کدام راهکار قانونی میتوان نتیجه مطلوب را به دست آورد.
درباره اینکه
وکیل ملکی چه کمکی میتواند به شما بکند؟
به طور کلی وکیل ملکی در انواع دعاوی ملکی که در قسمت قبل به آنها اشاره کردیم، تخصص و تجربه دارد و میتواند برای احقاق حق شما تلاش کند. پروندههای ملکی عموماً پیچیدگیها و چالشهای بسیاری دارند و عبور از این چالشها نیازمند تخصص، تجربه و آگاهی یک وکیل مجرب ملکی است. وکیل مجرب ملکی باید به دلیل حساسیت و پیچیدگیهای پروندههای ملکی، تجربهی بالایی در پیشبرد چنین پروندههایی داشته باشد.
از دیگر خصوصیات یک وکیل مجرب ملکی، قدرت تحلیل بالای او است. یک وکیل ملکی باید با صبر و حوصله بسیار زیاد تمامی مسائل مربوط به پرونده را موشکافانه بررسی و تجزیه و تحلیل کند و قادر باشد موانع احتمالی را از سر راه بردارد. تجزیه و تحلیل دقیق پرونده باعث میشود وکیل بر پرونده تسلط کافی پیدا کند و بتواند دفاع خوبی از موکل خود در دادگاه داشته باشد.
در پروندههای ملکی، عدم مراجعه به وکیل ملکی میتواند خسارتهای مالی جبرانناپذیری بههمراه داشته باشد. بنابراین بسیار مهم است که در دعاوی مرتبط با امور ملک و املاک، هرچند که امری کوچک به نظر برسد، از وکیل متخصص امور ملکی کمک گرفته شود تا پرونده به بهترین و سریعترین شکل ممکن خاتمه یابد.
انواع دعاوی ملکی شامل دعاوی حقوقی، کیفری، ثبتی و… هستند که هرکدام قوانین بسیاری زیادی را شامل میشوند. مراجعه به وکیل متخصص امور ملکی، فردی که نسبت به همه این قوانین آگاهی دارد، میتواند تأثیر زیادی در روند پروندههای مربوط به دعاوی مذکور داشته باشد.
واضح است که در پروندههای مرتبط با امور ملکی، همواره احتمال ضایع شدن حقوق مالی افراد وجود دارد. پایمال شدن حق افراد میتواند به قیمت همه یا بخش بزرگی از زندگی آنها تمام شود؛ به همین دلیل بر الزام حضور وکیل متخصص امور ملکی در دعاوی و پروندههای مربوط به املاک تأکید میشود.
سوالات متداول
شاید مشکل حقوقی شما هم باشد!
در ملک مشاع، تصرف مادی ممکن نیست اما تصرف حقوقی، یعنی فروختن سهم خود مجاز است. نکته قابل ذکر این است که اگر خریدار مالی را بخرد و نداند که شریکهای دیگری نیز دارد، میتواند معامله را فسخ کرده و مبلغ پرداختی را پس بگیرد.
سرقفلی مربوط به امکانات محل کسب است که مالک ضمن عقد اجاره به مستأجر میدهد و در ازای آن مبلغی دریافت میکند، اما برخی مستأجران بدون اینکه در ابتدا مبلغی بابت سرقفلی پرداخت کرده باشند، رونق و مشتری برای مغازه کسب کردهاند که به آن، حق کسب و پیشه گفته میشود.
مالک جهت تخلیه قبل از موعد باید از طریق دادگاه اقدام کرده و تقاضای فسخ قرارداد و صدور حکم تخلیه کند. این امر عموماً بیش از شش ماه طول میکشد، لذا پیشنهاد میشود مالک تا پایان مدت اجاره صبر کرده و سپس از طریق شورای حل اختلاف درخواست صدور دستور تخلیه فوری کند.
طبق قانون ثبت، تنها سند مالکیت میتواند اثباتکننده مالکیت باشد، اما درصورت عدموجود سند، خواهان باید دعوای اثبات مالکیت طرح کرده و مدارک خود را به دادگاه ارائه دهد. قوانین جزئیتر و مدارک مورد نیاز در این خصوص را در مقاله اثبات مالکیت ملک میتوانید مطالعه کنید.
فروشنده درهرحال ملزم به تنظیم سند رسمی است حتی اگر شرط نشده باشد. درنتیجه خریدار میتواند از دادگاه الزام وی را به تنظیم سند رسمی بخواهد. انتقال سند رسمی به نام خریدار، وظیفه مالک و فروشنده است.