آشنایی با
وکیل کیفری
توانایی دفاع از خود در دادگاه، نیازمند تسلط کامل بر قوانین و حقوحقوق در موضوع مورد بحث است و در روند دادرسی، بسیار حائز اهمیت است زیرا اگر به خوبی انجام نشود، ممکن است درنهایت رأی دادگاه بر علیه ما باشد و اتفاقات ناگوار و سرنوشتسازی را برای ما رقم بزند و آسیب آن را تا سالها متحمل شویم.
در شکایتها و جرمهایی همچون قتل، سرقت، آدمربایی، جعل، کلاهبرداری و تجاوز که جزو جرایم سنگین کیفری شناخته میشوند ضرورت دارد وکیل در کنار موکل حضور داشته باشد. در غیر این صورت ممکن است موکل به علت عدماطلاع از حقوق خود، دچار تضرر و مواجهه با احکام سنگین کیفری گردد.
معرفی
وکیل کیفری
وکیل کیفری، فردی است که به علوم مختلف جرمشناسی و جزا، روانشناسی و شخصیتشناسی تسلط دارد و در دعاوی کیفری مانند قتل، مواد مخدر، سرقت، خیانت در امانت، کلاهبرداری، انتقال مال غیر و… فعالیت مینماید. یک وکیل کیفری خوب ضمن تسلط به دانش و تحصیلات تکمیلی در زمینه امور جزایی، در بررسی، پیگیری، حل و فصل پروندههای کیفری، رویه دادگاهها و دادسراها و قوانین مربوطه همچون قانون مبارزه با مواد مخدر، قاچاق کالا و ارز، و سایر قوانین امور کیفری از تجربه بالایی برخوردار است.
در امور کیفری که معمولاً با جان و مال و حیثیت اشخاص در ارتباط است و معمولاً تنش و استرس نگرانی بیشتری برای اشخاص درگیر در پرونده ایجاد مینماید، حضور وکیل باعث آرامش خاطر موکل خواهد شد.
ویژگیهای
وکیل کیفری خوب
وقتشناسی
در پروندههای حقوقی، زمان دارای اهمیت زیادی است و باید تلاش کنید بهترین وکلای کیفری را برای این کار انتخاب کنید. وکیل کیفری باید بسیار وقتشناس باشد تا در زمان لازم، بهترین عکسالعمل را نشان دهد.
روانشناسی
از دیگر ویژگیهای مهم وکیل کیفری، سلطه بر روانشناسی افراد و تحلیل صحیح روابط انسانی است تا غلبه و چیرگی لازم را بر امور پرونده کسب کند. از این رو، یک وکیل کیفری خوب با استفاده از علم روانشناسی تسلط لازم بر تمام امور را بهدست میآورد و توانایی حل آنها را از ابعاد مختلف را دارد.
آگاهی از قوانین پزشکی قانونی
اکثر پروندههای کیفری، به پزشکی قانونی مرتبط هستند. داشتن اطلاعات کافی در زمینه پزشکی قانونی از مهمترین ویژگیهای وکیل کیفری است تا درصورت بروز ایرادات یا خطا، بتواند آنها را شناسایی کرده و برطرف کند.
همهچیز درباره
اهمیت وکیل کیفری
وکیل کیفری از آن جهت اهمیت دارد که درواقع ضامن آبرو و حیثیت موکل است. در ابتدا او باید بررسی کند که آیا واقعاً جرمی اتفاق افتاده است یا خیر، و بعد از بررسی کامل اتهام، به قضاوت درمورد آن بپردازد. همانطور که میدانیم مسائل و امور دعاوی کیفری برخلاف دعاوی مدنی که اغلب مالی هستند، با جان افراد سروکار دارند و کوچکترین خطا و اشتباهی در دفاع ممکن است باعث ضربه شدید یا نابود شدن و از بین رفتن مهمترین دارایی اشخاص شود که در واقع همان جان انسانها است.
معرفی
خدمات حقوقی
ثمین دادبان حامی
مشاوره حقوقی
مؤسسه حقوقی ثمین دادبان حامی
مؤسسه حقوقی ثمین دادبان حامی در ارومیه با بهرهمندی از وکلای مجرب و کارشناسان رسمی دادگستری تحت دپارتمانهای تخصصی این امکان را فراهم آورده تا پس از بررسی دقیق و مشاوره درباره مشکل حقوقی شما، وکیل متخصص در حوزه مشکل شما را در اختیارتان بگذارد.
موسسه حقوقی
ثمین دادبان حامی
وکیل ملکی در ارومیه
وکیل خصوصی وکیل خانواده، عنوان طرح دادبان، یکی از سه طرح اصلی موسسه حقوقی ثمین دادبان حامی است. موسسه حقوقی ثمین دادبان حامی با تشکیل کمیتههای تخصصی و بهرهمندی از تجربه وکلای زبده و کارشناسان رسمی دادگستری و اساتید حقوق، متناسب با موضوع پروندهها، به دنبال اثربخشی خدمات حقوقی و مشاورهای است که با حمایت همهجانبه در راستای احقاق حق افراد گام بردارد.
شما در کدام شهر هستید؟
از هرکجای ایران که نیاز به وکیل داشته باشید، موسسه حقوقی ثمین دادبان حامی در خدمت شماست. این موسسه با هدف ایجاد تحول نوین در پشتیبانی حقوقی و در نهایت شفافیت، صداقت و پیگیری مداوم، این امکان را فراهم آورده تا موکلین بهصورت ۲۴ ساعته از اقدامات انجام شده و اوراق پرونده مطلع گردند. این موسسه برای اولین بار در ارومیه خدمات خود را در بستر وب ارائه میدهد و با ایجاد شبکه مدرن و بهرهمندی از اتوماسیون حرفهای، دسترسی کامل به اسناد پرونده برای موکلین فراهم بوده و امکان پشتیبانی و مشاوره حقوقی بدون نیاز به حضور وکیل در جلسات دادگاهها امکانپذیر است.
تفاوتهای
دعاوی حقوقی و کیفری
در دعاوی حقوقی، دادگاه خوانده را ملزم به جبران حقوق قانونیِ فرد زیاندیده میکند؛ ولی در دعاوی کیفری، دادگاه پس از اثبات اتهام، مرتکب را به مجازات مقرر در قانون محکوم میکند.
در دعاوی که موضوع حقوقی دارند باید خواسته در برگهی مخصوص دادخواست تنظیم شود و اگر برگه دادخواست تنظیم نشود مورد پذیرش دادگاه قرار نمیگیرد. اما شکایت کیفری میتواند در هر برگهای تنظیم گردد.
در دعاوی که موضوع حقوقی دارند پرونده با رضایت خواهان دعوی خاتمه مییابد؛ ولی در پروندههای کیفری و مخصوصاً پروندههایی مانند کلاهبرداری که جنبه عمومی دارند، رضایت شاکی پرونده منجر به ختم پرونده نمیشود.
در شکایت حقوقی به شکایتکننده «خواهان» و به طرف او «خوانده» میگویند. در شکایت کیفری به شکایتکننده «شاکی» و به طرف او «متشاکی» یا «مشتکیعنه» گفته میشود.
معرفی
انواع دعاوی کیفری
موضوعات وکالت در دعاوی کیفری شامل موارد زیر است. توصیه میشود قبل از اقدام شخصی در مراجع قضایی، حتماً از مشاوره حقوقی کمک گرفته و سپس مراحل قانونی و حقوقی را پیگیری کنید.
قتل
دیه
سرقت
خیانت در امانت
مواد مخدر
قصاص
تهدید
روابط نامشروع
انتقال مال غیر
توهین
کلاهبرداری
آشنایی با
شکایت کیفری
همانطور که میدانیم و به موجب قانون اساسی، میتوان از فردی که مرتکب یک جرم شده است شکایت کرد. این شکایت میتواند توسط وکیل متخصص کیفری انجام بگیرد تا در دادگاه کیفری نیز به آن رسیدگی شود و شکایت موردنظر حل و فصل گردد. شکایت کیفری بر خلاف شکایت حقوقی، میتواند در هر فرمی به دادگاه ارائه گردد. بنابراین هیچگونه محدودیتی در این زمینه برای وکیل کیفری وجود ندارد.
در بسیاری از دعواها و شکایتهای مربوط به امور کیفری، پروندهی مربوط به آن، حتی با وجود رضایت شاکی پرونده، مختومه اعلام نمیگردد و بسته نمیشود. از جمله این پروندهها میتوان به پروندههای مربوط به قتل، زنا، رشوه و… اشاره کرد. بنابراین در چنین پروندههایی و برای حل و فصل مشکلات و شکایات کیفری، لازم است حتماً از وکیل کیفری باتجربه کمک بگیریم.
درباره
وکیل کیفری برای طرح شکایت
استفاده از حضور وكیل کیفری یا وکیل جنایی در امور و دعاوی كیفری نه تنها برای دفاع بهتر در محاکم لازم است، بلكه میتواند در نحوهی طرح شکایت، زمان طرح شكایت، نوع شكایت و ضمانتهای مربوطه نیز راهگشا باشد. بهعنوان مثال، چگونگی تنظیم لایحه، اظهارنامه و نحوهی تنظیم شکوائیه در این موضوعات، بسیار حائز اهمیت است.
نکته مهمی که در دعاوی کیفری بسیار مهم است این است که اگر پروندهی کیفری داشته باشید، فقط یک بار امکان مطرح کردن آن وجود دارد و طرح مجدد آن ممکن نیست. نتیجهگیری اشتباه، حقوق موکلین را ضایع کرده و علاوه بر آن، هزینههای دادگاه خسارات جدیدی به بار میآورد و حتی زمان اختصاص یافته را نیز از بین میبرد. داشتن وکیل کیفری حاذق در زمان طرح شکایت باعث خواهد شد شکوائیه در اسرع وقت و با بهترین شکل تنظیم شود و شما بتوانید با خیال آسوده به امور دیگر خود رسیدگی نمایید.
سوالات متداول
شاید مشکل حقوقی شما هم باشد!
در تبدیل مجازات، یک مجازات تعزیری (در شرایط وجود جهات تخفیف یا گذشت شاکی) به مجازات تعزیری دیگری که خفیفتر و مناسبتر به حال مجرم است تبدیل میگردد.
بر اساس قانون کاهش مجازات حبس تعزیری، مجازات خیانت در امانت تا یک سال و نیم حبس است. شایان ذکر است قبل از تصویب و اعمال این قانون، مجازات این جرم شش ماه تا سه سال حبس بود.
برای مبالغ کمتر از ۱۰ میلیون ریال حداکثر تا شش ماه حبس، از ۱۰ تا ۵۰ میلیون ریال شش ماه تا یک سال حبس، و بیشتر از ۵۰ میلیون ریال، یک تا دو سال حبس و ممنوعیت از داشتن دستهچک به مدت دو سال خواهد بود.
در مواردی که شاکی دلیل و مدرکی برای اثبات دزدی نداشته باشد، میتواند از دادسرا تقاضا نماید تا کلانتری تحقیقات لازم برای اثبات سرقت را انجام داده و برای اثبات جرم به شاکی کمک نماید.
بله. در بعضی موارد مثلا زمانی که قاتل مرد و مقتول زن است، یا زمانی که قاتل متعدد و مقتول یک نفر است و یا اگر بعضی از اولیای دم گذشت کرده و دیگران خواهان قصاص باشند، باید برای اعدام قاتل دیه پرداخت کرد.
نحوه شکایت از کلاهبرداری در معامله، از طریق ثبت شکواییه در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی با عنوان «شکواییه کلاهبرداری» پیگیری میشود.